hu   |   en   |   de   |   ro

A (fog)probléma nélküli nyaralás titka

A (fog)probléma nélküli nyaralás titka

A (fog)probléma nélküli nyaralás titka

A fogfájás soha nem jön jól, főként nem nyáron, amikor egyrészt a fogorvosok többsége is jól megérdemelt pihenését élvezi, másrészt, elég Murphy ide vágó törvényére gondolni, amikor mi szeretnénk élvezni a szabadság adta örömöket! A fogfájás bekövetkezte kiszámíthatatlan, viszont van pár egyszerű dolog, amit ha betartunk, akkor kisebb eséllyel rontja el a nyaralásunkat a hirtelen fellépő, de folyamatos fájdalom!

   

 

 

Amennyiben nem szeretnénk ha bármilyen fogászati probléma megkeserítené a nyaralásunk, érdemes a következő szabályokat betartani:

 

  • Ne harapjuk a jégkrémet, és ne rágjuk el a jeget, mert a hideg miatt érzékenység léphet fel, a jég pedig kemény anyag, felsértheti a fogzománcot! 

  • Ne fogyasszunk rövid időn belül túl forró és nagyon hideg ételt - italt ( pl. forró kávé után fagylaltot) mert a nagy hőmérséklet különbség következtében sérülhet a fogzománc, valamint érzékenység léphet fel!

  • Jobban figyeljünk oda a fogmosásra! Nyaralás során változnak étkezési szokásaink, több édességet, fagyit eszünk, több cukros és szénsavas üdítőt esetleg alkoholt fogyasztunk. Ha szeretnénk elkerülni, hogy problémánk legyen ebből ( pl.: kilyukadó fog ami akár fájdalommal is járhat), érdemes a szokásosnál is alaposabban megmosni a fogainkat, akár többször is!

  • Érdemes főleg a külföldi nyaralás előtt megnézetni fogainkat, így akár egy megbúvó problémát - ami épp a legrosszabb pillanatban okozhat gondot - orvosolhatunk!  

 

 

 

 

 

Ha betartjuk ezt a pár tanácsot, akkor biztosan minimálisra csökkentjük a fogproblémából eredő kellemetlenség kockázatát és gondtalanul élvezhetjük a nyaralásunk minden percét!

 

 



 

Hozzászólások

Iratkozz fel
hírlevelünkre

Kategóriák

Címkék