hu   |   en   |   de   |   ro

Fogfájás csillapítása házilag

Fogfájás csillapítása házilag

Fogfájás csillapítása házilag

Előfordul, hogy a fájdalom olyankor jelentkezik, amikor nincs lehetőség azonnal orvoshoz menni. Ilyenkor jó, ha ismerünk pár házi praktikát, amivel enyhíthetjük a fogfájást!

Mikor is fájdulna meg a fogunk, ha nem éppen akkor, amikor lehetetlen, hogy fogorvoshoz menjünk!
Bár a fájdalom kiváltó okát több mint valószínű, hogy mi magunk nem tudjuk megszüntetni, létezik pár mód arra, hogy csökkentsük a fájdalmat, legalábbis addig, amíg nem jutunk el az orvoshoz!
íme néhány módszer a teljesség igénye nélkül:

Helyezzünk jeges borogatást az arcunkra fogfájás helyén!
Rágjunk szét alaposan egy egész szegfűszeget a fájó fogunkkal, majd köpjük ki! A gyógyszertárakban lehet szegfűszeg olajat kapni, ezt a fájós területre kell csepegtetni!

A fájdalom csillapítására alkalmas még a rozmaringlevél is.

Érdemes zsálya vagy kamillateával öblögetni, ezeknek gyulladáscsökkentő hatásuk is van!

 



Régi népi tanács a pálinkával való öblögetés, mivel ez egyrészt fertőtlenít a magas alkoholtartalom miatt, másrészt elzsibbasztja a fájós területet. Az emberek többsége ennek hatákonyságáról rendelkezik is némi tapasztalattal, azonban fontos tudni, hogy az égetett szeszesital nagymértékben károsítja a fogzománcot, marja a fogínyt, a nem megfelelő mértékkel történő fogyasztása esetén ismertek a “mellékhatások” .



Amennyiben a fájdalom elviselhetetlen, akkor javasolt a gyógyszertárakban vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók szedése, természetesen a tájékoztatón javasolt mennyiséget soha nem szabad túllépni!

 



Panasz esetén mindig fogorvoshoz kell fordulni, hiszen csak a szakember tudja a megmondani a probléma eredetét valamint a lehetséges megoldást is! A halogatás csak nagyobb problémákat okozhat!

 

praktika fogorvos fogfájás

Hozzászólások

Iratkozz fel
hírlevelünkre

Kategóriák

Címkék