hu   |   en   |   de   |   ro

Fontos tudni! - A fogselyem használata

Fontos tudni! - A fogselyem használata

Fontos tudni! - A fogselyem használata

Az alapos fogmosás fontosságával mindenki tisztában van, mégis, kevesen vannak azok, akik minden, a fogorvosok által használt eszközt felhasználnák a fogtisztítás során. A fogkefe és a fogkrém mellett ajánlott a szájvízzel történő öblögetés, de ami még rendkívül fontos lenne, az a fogselyem használata!

Miért lényeges a fogselyem használata?

A fogselyem használata a szájhigiénia fontos része, mivel ezzel az eszközzel kivállóan lehet a fogközök közé ragadt ételmaradék illetve fogkő eltávolítására, valamint könnyűszerrel lehet eltakarítani a fogíny széléhez tapadt ételmaradékot és lepedéket is.

 



Hogyan kell használni?

A fogselymet naponta egyszer, leginkább az esti fogmosás után érdemes használni, amikor egy jó ideig nem eszünk, illetve iszunk semmit.
Egyszerre 30-40 cm-t érdemes levágni, a levágott rész két végét a mutatóujj vagy a hüvelykujj köré csavarva, kb 3-5 cm hosszúságú részt hagyva, a fogfelszínre vezetve, óvatosan, anélkül, hogy az ínyt megsértenénk, háromszori, ötszöri mozgatással húzzuk ki.

Ezt minden fognál meg kell csinálni, úgy, hogy a használt részt feltekerjük az egyik ujjunkra, ezáltal biztosítva, hogy minden fogunkat tiszta felülettel tisztítsunk!

 



Először több mint valószínű, hogy a fogselyem használata kényelmetlen lesz, de ne csüggedjünk, egy kis gyakorlással hamar rutinná válik!
Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy legalább félévente érdemes elmenni a fogorvoshoz egy általános állapotfelmérésre, illetve professzionális fogkő leszedésre!

 

szájhigiéné fogtisztítás fogselyem

Hozzászólások

Iratkozz fel
hírlevelünkre

Kategóriák

Címkék